> click here to go to the English channelTop

Open Hartig Spellen

Open Hartig Introductie


Zoals de meesten onder jullie wel weten, ben ik vaak op de baan voor Eroganza. Mijn klein eigen zaakje in erotische artikelen. Toen ik in 2015 begon met Eroganza Homeparties ging ik op zoek naar enkele toffe spelletjes om in mijn aanbod op te nemen. Open Hartig Private Time was 1 van die spelletjes.


Zelf ben ik fan van geworden van Open Hartig Private Time na het een aantal keer te spelen in bad. Baden doen ik en mijn man meestal uitgebreid, dus hét uitgelezen moment om er een spel bij te nemen. Hoewel ik Open Hartig niet echt als een “spel” zo definiëren. Het zijn 100 verzorgde kaartjes met voornamelijk open vragen rond seksualiteit (en héél af en toe een doe-kaart). Hoe goed wij elkaar ook dachten te kennen op seksueel gebied, toch leerden we via het spel nog heel wat dingen bij van elkaar.
Een paar jaar later mocht ik Wende voor het eerst ontmoeten op Erofame in Duitsland. Zij is auteur en eigenaar van Open Hartig/Open Up. We hadden een leuke en vlotte babbel, mede omdat ze gewoon Nederlandse is! Altijd handig op een beurs waar bijna alles Engelstalig te doen is. Niet dat ik geen Engels kan, maar Nederlands is toch net altijd even handiger.


Bij een tweede ontmoeting op Erovalley een aantal maanden geleden, ontdekte ik dat Open Hartig eigenlijk een hele spellenreeks is, en niet 1 spel! Wende vroeg me of ik nog enkele andere Open Hartig spelversies wou proberen en er iets over wou schrijven, waarop ik natuurlijk volmondig “Ja!” heb geantwoord.


Open Hartig De Spellenreeks


Open Hartig bestaat momenteel uit 14 verschillende varianten. Je vindt ze alle 14 terug op www.openup.nu! De spelletjes zijn zeker niet allemaal erotisch getint, integendeel. Vaak zijn ze gewoon bedoeld om leuke gesprekken aan te knopen met je partner, eerste date, familie, vrienden, … En geef toe, dat “praten” zijn we allemaal een beetje verleerd. Iedereen kruipt achter zijn smartphone/Ipad, maar elkaar ontmoeten, écht doorpraten en buitenkomen doen we steeds minder. En dus is het fijn dat spelletjes zoals Open Hartig ons terug een stukje “op het goede spoor zetten”! Smartphones en Ipads aan de kant, en gezellig een avondje écht babbelen. Daar geniet je zoveel meer van dan die extra like op Facebook/Instagram!


Open Hartig Mijn Ervaring


Laatst hebben ik en mijn man twee nieuwe speldoosjes van Open Hartig meegenomen op reis, om de lange autorit wat aangenamer te maken. We waren er twee uurtjes zoet mee op de heenweg, en twee uurtjes op de terugweg. Ideaal dus om verveling tegen te gaan onderweg!


Ik ben echt van deze reeks kaartspelen gaan houden. Communicatie is belangrijk, en Open Hartig liet me al vaak stilstaan bij dingen waar ik in het dagelijks leven nooit aan zou denken. De spelletjes zorgden ervoor dat ik mijn man, maar ook mezelf beter leerde kennen op verschillende gebieden!


Het is me wel opgevallen dat er af en toe eens een spelkaart herhaaldelijk terugkeert in de verschillende reeksen. Op zich niet echt storend natuurlijk, aangezien sommige vragen passen bij meerdere spelthema’s van Open Hartig.


PS: Hieronder vind je een voorbeeld van een kort Open Hartig doe-vraagje of mini-spelletje:
Open Hartig Aanbeveling


Ik zou Open Hartig warm willen aanbevelen. Welk spel bij jou hoort, kom je te weten via de omschrijvingen op www.openup.nu! Veel leuke babbels en plezierige momenten toegewenst!


admin
No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.